Bulgogi (Korean Beef Barbecue)

Bulgogi (Korean Beef Barbecue)
Bulgogi (Koreański grill z wołowiną) może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 26g białka, oraz 5G tłuszczu. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka ząbków czosnku, sos sojowy, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Koreański Grill Wołowina Bulgogi, Bulgogi-Korean BBQ Beef, oraz Koreańska Wołowina Z Grilla (Bulgogi).

Instrukcje

1
Zawiń wołowinę w folię; zamrozić 1 godzinę lub do momentu, aż będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Usuń plastikową folię; pokrój wołowinę po przekątnej na ziarno w plastry o grubości 1/16 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WołowinaWołowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Połącz wołowinę, cukier i kolejne 5 składników (cukier przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na suwak. Uszczelnić i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CukierCukier
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Umieść druciany kosz do grillowania na stojaku grillowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Wyjąć wołowinę z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
7
Umieść wołowinę na koszu do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Zinfandel i wino różowe są doskonałym wyborem do grillowania. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Możesz spróbować St. Francis Old Vines Zinfandel. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
St. Francis Old Vines Zinfandel
St. Francis Old Vines Zinfandel
Klasyczne stare wino Zinfandel, które składa hołd swojemu dziedzictwu, to wino oferuje aromaty pudełka cygar, pieprzu i przypraw. Smaki dojrzałej czarnej wiśni i fasoli wanilii są następnie przez długi, soczysty finish.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn