Budyń Bananowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj budyniu bananowego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka jaj, cukier, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Budyń Bananowy, oraz Budyń Bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko i mleko migdałowe w rondlu na średnim ogniu, aż prawie gotować; usunąć z ognia. W międzyczasie w średniej żaroodpornej misce ubić skrobię kukurydzianą, sól, cukier i jajko.
Wlać około połowy gorącego mleka do miski i energicznie ubijać, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, energicznie ubijając, aż zgęstnieje i zacznie bąbelkować, 1 do 2 minut.
Przenieść mieszaninę do miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu.
Banany pokroić w cienkie plasterki.
W każdej z 4 szklanek ułóż kilka plastrów banana, kilka kawałków krakersa Grahama i 2 łyżki przygotowanego budyniu; posyp kakao w proszku i migdałami, następnie powtórz, aby zrobić kolejne 2 warstwy. Przykryć folią i schłodzić 4 godziny lub przez noc.
Zdjęcia Antonis Achilleos