Brukselka z cytryną i tymiankiem
Brukselka z cytryną i tymiankiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 171 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz brukselkę, oliwę z oliwek, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona brukselka z cytryną, tymiankiem i kozim serem, Pieczone szaszłyki z brukselki z sosem cytrynowo-tymiankowym, oraz Brukselka z boczkiem i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubij musztardę z octem. Stopniowo ubijać w 1/4 szklanki oleju, aż do zemulgowania.
Dodać tymianek i skórkę cytrynową, doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju, aż się połysk.
Dodać brukselkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-miękkie i zwęglone w miejscach, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w połowie opatrunku.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, przechodząc dodatkowy opatrunek przy stole.