Brukselka z boczkiem, orzechami laskowymi i miętą
Brukselka z boczkiem, orzechami laskowymi i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.32 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka zielonej cebuli, masło, brukselka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka z boczkiem, Brukselka i boczek z jajkiem sadzonym, oraz słodkie ziemniaki, brukselka i boczek.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Odcedzić, zastrzegając 2 łyżki tłuszczu. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Roztopić masło z zarezerwowanym smarem boczku w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj brukselkę, orzechy laskowe i zieloną cebulę. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 7 do 10 minut lub aż kiełki są lekko zwiędłe i miękkie.
Doprawić koszerną solą i pieprzem. Wymieszać z pokruszonym boczkiem i miętą tuż przed podaniem.