Brukselka Ogolona z boczkiem i migdałami
Ogolona brukselka z boczkiem i migdałami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 10g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Działa dobrze jako przystawka. Jeśli masz migdały, bekon, brukselkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 177 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 94%. Ten wynik jest ogromny. Podobne przepisy obejmują Brukselka Ogolona z boczkiem i migdałami, Brukselka Ogolona Slaw z boczkiem, oraz Brukselka z boczkiem i migdałami.
Instrukcje
Smażyć boczek na dużej głębokiej patelni na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące, 5 do 10 minut.
Boczek wyjąć łyżką i odstawić na papierowe ręczniki.
Dodaj czosnek i migdały do tłuszczu na patelni i gotować krótko na średnim ogniu, aż do tostu.
Dodać brukselkę i szybko wrzucić do pokrycia gorącym olejem.
Posypać czerwone wino octu na kiełki i wrzucić ponownie do płaszcza. Gotować, mieszając często, aż kiełki są więdnięte.
Zdjąć z ognia, wymieszać z boczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem.