Brie z chutneyem żurawinowym
Brie z chutneyem żurawinowym jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 16 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś okrągły ser brie, piernik, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indyk, Brie i żurawina Chutney Quesadillas, Smażone Brie z chutneyem żurawinowo-jabłkowym, oraz Grillowana kanapka z indykiem i Brie z chutneyem żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj żurawinę, cukier, ocet, wodę, piernik, cynamon i goździki w 1-ćwiartkowym rondlu.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Gotować odkryte około 20 minut, często mieszając, aż zgęstnieje. Lekko schłodzić. (Chutney zgęstnieje w obecnej postaci.)
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Lekko umyj płytkę żaroodporną olejem roślinnym.
Ułożyć nieobrany ser na środku talerza.
Pieczemy od 8 do 10 minut, aż ser będzie miękki i częściowo się roztopi.
Łyżka połowy chutney nad serem.
Podawać z krakersami. Łyżka pozostała chutney na ser w razie potrzeby, lub zapisać do wykorzystania w przyszłości.