Bengaladumpa Vepudu (Smażone Ziemniaki)
Bengaladumpa Vepudu (ziemniaki Stir-Fry) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 226 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka papryki chile, ziemniaki, curry liści i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak z brokułami Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Smażyć Suszone czerwone papryki chile, nasiona kminku, urad dal i nasiona gorczycy w gorącym oleju, aż nasiona zaczną się rozpryskiwać.
Dodaj liście curry i kontynuować gotowanie kolejne 30 sekund. Ziemniaki wymieszać z mieszaniną. Doprawić solą. Gotować i mieszać, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.
Posypać czerwoną paprykę i kminek w proszku na ziemniaki; gotować kolejne 2 do 3 protokół.