Belgian Ale - Duszony Mostek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj belgijskiego ale-Braised mostek. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 485 kalorii, 51g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, sól koszerna, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest idealny do Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Belgian Ale - Duszony Mostek Wołowy, Królik duszony w belgijskim Ale, oraz Duszona Endywia Belgijska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić solą. Owinąć szczelnie w plastik i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Niech mostek siedzieć w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Połączyć musztardę, brązowy cukier i imbir w małej misce. Rozpakuj mostek, umieść na stojaku z drutu umieszczonym wewnątrz dużej blachy do pieczenia i natrzyj mieszaninę musztardy na całym mostku. Piecz, aż top będzie ładnie rumiany, 30-40 minut.
Wyjmij mostek z piekarnika i zmniejsz temperaturę piekarnika do 149°.
W międzyczasie podgrzać tłuszcz boczku w dużym, ciężkim garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Dodać cebulę; doprawić solą i gotować, często mieszając, aż do głębokiego złotego brązu, 8-10 minut. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, dodać mąkę, i gotować, mieszając często, aż mieszanina pachnie orzechowy, o 4 protokół.
Dodaj liść laurowy, ale i bulion. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodać mostek, przykryć i przenieść do piekarnika. Dusić, obracając co 30 minut, aż do przetargu widłowego, 3-4 godziny. Odrzuć liść laurowy.
Przenieść mostek do deski do krojenia i odstawić na co najmniej 20 minut.
Jeśli ciecz duszenia jest cienka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć, i gotować, odtłuszczając powierzchnię w razie potrzeby, aż wystarczająco grube, aby pokryć łyżkę; doprawić solą, w razie potrzeby. Pokroić mostek na ziarno.
Podawać z duszonym płynem.
DO AHEAD: mostek można dusić 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić duszonym płynem.