Babeczka Solony Karmel

Babeczka Solony Karmel
Babeczka Solony Karmel może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 24 osób i kosztuje 1,42 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 637 kalorii, 8 g białka i 36 g tłuszczu. Kilku osobom bardzo smakowało to amerykańskie danie. Ten przepis wypróbowały i polubiły 43 osoby. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz oczywiście sól morską, sos karmelowy, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 36%. Ten wynik nie jest aż tak super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Dyniowe chili z Abuelitą na dwa sposoby – babeczki i inne babeczki: moje pierwsze połączenie babeczek, Babeczka karmelowa z nerkowcami i Muffinki dyniowo-jabłkowe z karmelem i glazurą solonego karmelu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (325 stopni F w piekarniku konwekcyjnym). Formę do babeczek wyłóż papilotkami (24 w rozmiarze standardowym lub 48 w rozmiarze mini).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Solonego Masła, RoztopionegoSzklanka Solonego Masła, Roztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki (12 Uncji) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego1 1/2 Szklanki (12 Uncji) Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
2
Używając stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek, wymieszaj śmietanę, sodę oczyszczoną, sól i jajka, aż się połączą. Wyskrob wnętrze laski wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Cała Laska Wanilii, PodzielonaCała Laska Wanilii, Podzielona
Kremowy SłońKremowy Słoń
Fondantowy SłońFondantowy Słoń
Fondantowy SłońFondantowy Słoń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kremowy SłońKremowy Słoń
3
Do masy jajecznej dodaj wanilię i cukier granulowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fondantowy SłońFondantowy Słoń
Fondantowy SłońFondantowy Słoń
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4
Mieszaj aż do połączenia.
5
W małej misce wymieszaj roztopione masło z 1 szklanką wody. Mikserem nastawionym na niskie obroty dodawaj na przemian wodę, masło i mąkę. Zgarnij boki miski i kontynuuj mieszanie, aż składniki dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Napełnij papilotki do babeczek w dwóch trzecich ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
7
Piec na złoty kolor i wypieczone, 22 minuty w przypadku normalnego rozmiaru i 16 minut w przypadku rozmiaru mini. Całkowicie ostudź babeczki. Mroź z lukrem karmelowo-maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Udekoruj według uznania.
9
Używając stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek, dodaj masło i ubijaj, aż będzie gładkie, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj serek śmietankowy i ubijaj, aż masa zostanie całkowicie wchłonięta i gładka. Zmniejsz prędkość i po trochu dodawaj cukier puder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
11
Mieszaj aż do całkowitego włączenia.
12
Dodaj sos karmelowy do mieszanki maślanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cupcakes świetnie komponują się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn