Azjatyckie szaszłyki z wołowiny

Azjatyckie szaszłyki z wołowiny
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Azjatyckie szaszłyki z wołowiny mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 190 kalorii , 26 g białka i 6 g tłuszczu . Za 2,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. 763 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pod ręką sherry, stek z flanki, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 85% wyniku , co jest wynikiem super. Podobne przepisy obejmują azjatyckie szaszłyki wołowe , azjatyckie szaszłyki wołowe (lub stek z całej flanki) i azjatyckie szaszłyki ze steków .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj sos hoisin, sherry, sos sojowy, sos barbecue, zieloną cebulę, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Pierś Z Indyka Z RożnaPierś Z Indyka Z Rożna
Sos HoisinSos Hoisin
1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych
Płyn Do Gotowania Fasoli GarbanzoPłyn Do Gotowania Fasoli Garbanzo
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Cytryna I świeża MiętaOpcjonalnie Cytryna I świeża Mięta
2
Stek z flanki pokrój w poprzek włókien po przekątnej na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
3
Umieść plastry w plastikowej torbie o pojemności 1 galona, którą można wielokrotnie zamykać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Polać plasterki sosem hoisin i dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
5
Rozgrzej grill zewnętrzny, aby uzyskać wysoką temperaturę. Wyrzucić marynatę i nadziać stek na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Górna Polędwica Wołowa, Pocięta Wzdłuż Włókien Na Osiem Pasków Lub Paluszków O średnicy 1/8 CalaGórna Polędwica Wołowa, Pocięta Wzdłuż Włókien Na Osiem Pasków Lub Paluszków O średnicy 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Cebulek, Przekrojonych Na 1/25 Cebulek, Przekrojonych Na 1/2
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
6
Naoliw ruszt grillowy. Grilluj szaszłyki po 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia wysmażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Cebulek, Przekrojonych Na 1/25 Cebulek, Przekrojonych Na 1/2
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Biltmore Estate Riesling. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Riesling z Biltmore Estate
Riesling z Biltmore Estate
Pięknie zrównoważone aromatami słodkich moreli, lekkimi aromatami miodu i rześkim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn