Azjatycki Sezam Pieczona Zielona Fasola

Azjatycki Sezam Pieczona Zielona Fasola
Azjatycki Sezam pieczona fasolka szparagowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 97 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz fasolę, oliwę z oliwek, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Fasola sezamowo-sojowa, Fasola Sezamowa, oraz Fasola Sezamowa.

Instrukcje

1
Wypłukać i odsączyć fasolę; przyciąć i wyrzucić końcówki łodygi. W każdej z dwóch 12-na 17-calowych patelni do pieczenia, wymieszać połowę fasoli z połową oliwy z oliwek; rozprowadzić poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 450, aż fasola będzie lekko rumiana i miękka po przekłuciu, 15 do 25 minut; Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Wymieszaj połowę nasion sezamu i połowę oleju sezamowego do fasoli w każdej patelni; kontynuuj pieczenie, aż nasiona będą złote, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
FasolaFasola
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać do miski, dodać sos sojowy do smaku i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn