Azjatycki Sezam Pieczona Zielona Fasola
Azjatycki Sezam pieczona fasolka szparagowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 97 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz fasolę, oliwę z oliwek, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Fasola sezamowo-sojowa, Fasola Sezamowa, oraz Fasola Sezamowa.
Instrukcje
Wypłukać i odsączyć fasolę; przyciąć i wyrzucić końcówki łodygi. W każdej z dwóch 12-na 17-calowych patelni do pieczenia, wymieszać połowę fasoli z połową oliwy z oliwek; rozprowadzić poziom.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 450, aż fasola będzie lekko rumiana i miękka po przekłuciu, 15 do 25 minut; Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia.
Wymieszaj połowę nasion sezamu i połowę oleju sezamowego do fasoli w każdej patelni; kontynuuj pieczenie, aż nasiona będą złote, o 5 minut dłużej.
Wlać do miski, dodać sos sojowy do smaku i dobrze wymieszać.