Azjatycka Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem

Azjatycka Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckiej sałatki z kurczakiem i dzikim ryżem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka migdałów, masła, mieszanki ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Azjatycka Sałatka Z Dzikim Ryżem, Sałatka Z Dzikim Ryżem Z Kurczakiem, oraz Sałatka z kurczakiem z dzikim ryżem.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy i olej sezamowy w misce; przetrzeć mieszaninę na piersi kurczaka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu; gotować marynowanego kurczaka w gorącej patelni, aż nie będzie już różowy w środku i soki biegną jasne, o 20 protokół. Kurczaka pokroić w kostkę, gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połącz wodę, mieszankę ryżu długoziarnistego i dzikiego oraz masło w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
MasłoMasło
ZiarnaZiarna
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Wymieszaj ryż, mandarynki, kasztany wodne, zieloną cebulę, seler i migdały z pokrojonym w kostkę kurczakiem; dobrze wymieszaj. Schłodzić mieszaninę w lodówce przez co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
Kasztany WodneKasztany Wodne
Zielona CebulaZielona Cebula
MigdałyMigdały
Cały KurczakCały Kurczak
SelerSeler
RyżRyż
5
Wyłożyć duży talerz z liśćmi sałaty; na wierzch polać mieszanką kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Cały KurczakCały Kurczak
6
Posypać makaron wokół sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie.
Prawdopodobnie najsłynniejsze wino Alzacji, Traminer przyszedł do nas z północy Włoch i pochodzi z XVI wieku. Gewurztraminer (dosłownie pikantny lub piżmowy Traminer) to wybór najbardziej pachnących Traminerów i stał się znany jako Gewurztraminer w 1950 roku. Jasnożółty z wyraźnymi refleksami. Wino ma młodzieńczą jakość. Nos jest wyrazisty i ujawnia kwiatową dominantę róży, piwonii. Lekko kandyzowany, dostrzega się egzotyczne owoce, liczi, a po napowietrzeniu odkrywa się nuty imbiru i nutę mentolu. Nos wykazuje piękną typiczność, bez ekstrawagancji, ale z precyzją. Początek w ustach jest obszerny i miękki, energiczny; rozwija się na medium z orzeźwiającą szybkością. Te same smaki egzotycznych owoców, imbiru i kwiatów róży postrzegane w nosie, z lekkim odrobiną goryczy na finiszu. Połącz z przyprawioną i aromatyczną kuchnią, taką jak kuchnia azjatycka/fusion, peruwiańskie ceviche i potrawy z elementami przyprawowymi i owocowymi.
Prawdopodobnie najsłynniejsze wino Alzacji, Traminer przyszedł do nas z północy Włoch i pochodzi z XVI wieku. Gewurztraminer (dosłownie pikantny lub piżmowy Traminer) to wybór najbardziej pachnących Traminerów i stał się znany jako Gewurztraminer w 1950 roku. Jasnożółty z wyraźnymi refleksami. Wino ma młodzieńczą jakość. Nos jest wyrazisty i ujawnia kwiatową dominantę róży, piwonii. Lekko kandyzowany, dostrzega się egzotyczne owoce, liczi, a po napowietrzeniu odkrywa się nuty imbiru i nutę mentolu. Nos wykazuje piękną typiczność, bez ekstrawagancji, ale z precyzją. Początek w ustach jest obszerny i miękki, energiczny; rozwija się na medium z orzeźwiającą szybkością. Te same smaki egzotycznych owoców, imbiru i kwiatów róży postrzegane w nosie, z lekkim odrobiną goryczy na finiszu. Połącz z przyprawioną i aromatyczną kuchnią, taką jak kuchnia azjatycka/fusion, peruwiańskie ceviche i potrawy z elementami przyprawowymi i owocowymi.
Probably Alsace's most famous wine, the Traminer came to us from the north of Italy and dates from the 16th century. The Gewurztraminer (literally spicy or musky Traminer) is a selection of the most fragrant Traminers and became known as Gewurztraminer towards 1950. Light yellow with clear reflections. The wine has a youthful quality. The nose is expressive and reveals a floral dominant of rose, peony. Slightly candied, one perceives the exotic fruit, litchi and after aeration, one discovers notes of ginger and a hint of menthol. The nose displays a beautiful typicity, without extravagance but with preciseness. The onset in the mouth is ample and soft, vigorous; it evolves on a medium with a refreshing promptness. The same flavors of exotic fruits, ginger and floral of rose perceived in the nose are found, with a slight touch of bitterness on the finish. Pair with seasoned and flavorful cuisine such as Asian/fusion cuisine, Peruvian ceviches and foods with both spice and fruit elements.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn