Asian Peanut Chicken Tenders
Asian Peanut Chicken przetargi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,68 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. 32 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaki, sos teriyaki, prażone na sucho orzeszki ziemne i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiący Kurczak Azjatycki, Asian Lemon Chicken Tenders, oraz Kurczak azjatycki z pikantnym sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać składniki sosu orzechowego. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj duży arkusz ciastek sprayem do gotowania. W płytkiej misce ubić jajko. W dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności, umieść bułkę tartą i orzeszki ziemne. Kurczaka zanurzyć w jajku.
Umieścić w torbie okruchy chleba; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Umieść kurczaka na prześcieradle.
Piec 15 do 20 minut, obracając raz, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a bułka tarta będzie złotobrązowa.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Kurczak w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.