Żywa Cytrynowa Sałatka
Żywa cytrynowa sałatka może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.68 za porcję. Jeśli masz zachowane cytryny, pomidory śliwkowe, kalamata, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Spróbuj Lively Lemon Vinaigrette, Żywe Batony Cytrynowe Przyjazne Alergikom, oraz Sałatka Z Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz cytrynę; usuń miąższ i wyrzuć.
Pokroić skórkę w kostkę 1/4 cala.
Wymieszać sok z cytryny i kolejne 5 składników w dużej misce; dodać skórkę z cytryny, pomidora i kolejne 5 składników, rzucając na płaszcz. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Żywa Sałatka z cytryną i kurczakiem: Podwójna mieszanka soku z cytryny, rezerwując połowę na mieszankę pomidorową.
Umieść 4 połówki piersi kurczaka obrane ze skóry i bez kości w płytkim naczyniu lub dużej wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny; pozostałą połowę mieszanki soku z cytryny zalej kurczakiem. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 20 minut.
Usuń chciken z marynaty, odrzucając marynatę.
Gotować kurczaka w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 6 do 7 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Podawać z mieszanką pomidorową na sałacie.