Żeberka Wołowe Krótkie Sauerbraten

Żeberka Wołowe Krótkie Sauerbraten
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać wołowiny krótkie żeberka Sauerbraten spróbować. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 783 kalorie. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 61 fanów. Jeśli masz ocet winny, czosnek, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Spróbuj Żeberka Wołowe Krótkie Sauerbraten, BBQ wołowina krótkie żeberka, oraz Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprawić żeberka z obu stron solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
2
Rozgrzać olej w patelni o dużym dnie na średnim ogniu. Gotować krótkie żeberka w partiach, obracając kilka razy, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 10 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Usuń krótkie żebra do dużej plastikowej wanny z pokrywką podczas przygotowywania marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4
Wlać 1 1/2 szklanki wody, ocet jabłkowy, i ocet z czerwonego wina do ciepłej patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować i mieszać, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki z dna na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać jagody jałowca, goździki i liście laurowe, doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Jagody JałowcaJagody Jałowca
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
6
Zdjąć z ognia i wlać 1 szklankę zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Wlać mieszaninę na żebra i umieścić w łaźni lodowej, aż ostygnie, 30 do 40 minut. Przykryć i marynować w lodówce przez 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
8
Roztopić masło w dużym, ciężkim garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, seler i marchew w roztopionym maśle, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
9
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
10
Marynowane żeberka umieścić na wierzchu mieszanki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Wlać pozostałą marynatę z plastikowej wanny i wymieszać z 1 szklanką wody, bulionem z kurczaka i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić na niskim, pokryte, aż mięso jest przetargu widłowego, 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
13
Mięso wyjąć na półmisek. Odrzuć jagody jałowca, goździki i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
14
Posypać gotowaną mieszankę cebuli na wierzchu mięsa, rezerwując nadmiar płynu do gotowania na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
15
Umieść garnek z pozostałą cieczą do gotowania na średnim ogniu. Gingersnaps zmielić w robocie kuchennym, aż dobrze i do płynu na patelni. Wymieszaj ocet balsamiczny i gotuj, aż zmniejszy się i zgęstnieje, odtłuszczając tłuszcz, około 20 minut. Doprawić solą do smaku. Przecedzić sos przez sito o drobnej siatce, łyżkę na wołowinę i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła1kilogramyżeberka wołoweżeberka wołowe11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(zima)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)1marchewka posiekanamarchewka posiekana2zdanieseler posiekanyseler posiekany2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGingersnapsGingersnaps6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i zmielony czarny pieprz do smakusól i zmielony czarny pieprz do smaku12jagody jałowcajagody jałowca1Dużecebula posiekanacebula posiekana1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)cukier biały, lub do smakucukier biały, lub do smaku

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn