Słodkie Ziemniaki Anna
Słodkie ziemniaki Anna może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 354 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.15 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka syropu klonowego, sól koszerna, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Anna Ze Śliwkami, Słodkie ziemniaki Anna z przyprawami Ghee, oraz Pommes Anna (Ziemniaki Anna) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 8-by-8-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.
Umieścić orzechy włoskie i brązowy cukier w małej misce i mieszać aż połączone; odstawić.Słodkie ziemniaki obrać ze skórki. Używając mandoliny lub bardzo ostrego noża, pokrój na nawet grube 1/8 cala rund; odstaw na bok.
Pozostałe składniki umieścić w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści i mieszaninę połączy.
Zdjąć z ognia, dodać plastry słodkich ziemniaków i mieszać do równomiernego pokrycia. Posmakuj słodkiego ziemniaka i dodaj więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.
Połowę plasterków ziemniaka układamy równą warstwą w przygotowanym naczyniu, nakładając się w razie potrzeby.
Posypać połową mieszanki cukru orzechowo-brązowego.
W naczyniu umieścić pozostałe plastry słodkich ziemniaków wraz z pozostałymi sokami z rondla.
Posypać pozostałą mieszanką cukru orzechowo-brązowego.Przykryć folią aluminiową i piec przez 20 minut.
Zdjąć folię, obrócić naczynie, i gotować, aż góra jest rumiane i słodkie ziemniaki są miękkie po przekłuciu widelcem, o 20 do 25 protokół więcej.