Żeberka stojące pieczone z Aioli

Żeberka stojące pieczone z Aioli
Stojąca pieczeń żeber z Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 1605 kalorii, 62g białka, oraz 149g tłuszczu na porcję. Na 9,61 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać żółtka, ząbki czosnku, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczenie Żeber Stojących, Pieczenie Żeber Stojących, oraz Pieczenie Żeber Stojących.

Instrukcje

1
Obficie doprawić wołowinę solą i pieprzem. Owinąć szczelnie w plastik i schłodzić co najmniej 1 dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2
Odstawić wołowinę w temperaturze pokojowej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
3
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieścić wołowinę na stojaku ustawionym wewnątrz patelni do pieczenia. Smażyć, aż ładnie rumiane, 35-40 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 135° i kontynuować pieczenie, aż termometr natychmiastowego odczytu włożony do najgrubszej części wołowiny rejestruje115 dla średnio rzadkich, 1-1 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieś pieczeń do deski do krojenia z żebrami skierowanymi w górę i pozostaw co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
W międzyczasie żółtka i czosnek ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Stale ubijając, stopniowo dodawać olej z pestek winogron, kropla po kropli na początku i ubijać, dodając 1 łyżkę soku z cytryny przez łyżkę do herbaty, gdy aioli zgęstnieje (sok będzie cienki aioli, więc łatwiej jest ubijać), aż będzie zagęszczony i gładki. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek, dodając wodę przez łyżeczkę do herbaty, jeśli aioli stanie się zbyt gęsta. Doprawić solą; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
AioliAioli
SokSok
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Mięso odciąć kości, po łuku żeber i cienko pokroić. Lub pokroić między żebrami w masywne kotlety do dzielenia się.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
9
Podawać z aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
10
DO AHEAD: żeberko można doprawić 2 dni wcześniej; przechowywać schłodzone. Aioli można zrobić 1 dzień wcześniej; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prime RibPrime Rib
AioliAioli
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn