Świąteczny Tort Choco-Bananowy
Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz półsłodką czekoladę do pieczenia, pudding instant vanillan, bitą polewę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Świąteczny Tort Czekoladowy, Cukinia Banan Choco Muffins, oraz Choco-Bananowy Chleb Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż 24 wafle, płaskie boki w dół,na dnie wyłożonej pergaminem 9-calowej patelni springform.
Rezerwa 1/2 oz. czekolada. W mikrofalówce pozostała czekolada, 1 szklanka pianek i 1/2 szklanki mleka w misce do mikrofalówki na wysokości 2 min.; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pozostałe wafle, zaokrąglone boki na zewnątrz, wokół krawędzi patelni, lekko wciskając w czekoladę, aby zabezpieczyć; wierzch bananami.
Ubić pudding wymieszać i pozostałe mleko w średniej misce z trzepaczką 2 min. Wymieszać 1 szklankę ubitej polewy i pozostałe pianki; rozłożyć na bananach. Przechowywać w lodówce kilka godzin lub do schłodzenia.
Uruchom nóż pod ciepłą bieżącą wodą; użyj do poluzowania deseru z krawędzi patelni.
Wytnij kawałek czekolady na wióry. Top torte z pozostałą bitą polewą, wiórkami czekoladowymi i truskawkami.