Penne z rukolą i pesto z orzecha włoskiego
Penne z Rukolanem i pesto z orzecha włoskiego zajmuje około 27 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,71 USD za porcję. To danie główne ma 433 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś penne rigate, Ziemia, pęknięty czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Penne z Pesto z Rukolanu i orzecha włoskiego, Pesto Z Rukoli Pistacjowej Z Penne I Smażonym Brokatem, oraz Penne Z Pesto Z Rukoli Pistacjowej I Glazurowanymi Warzywami Balsamicznymi dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu gotować czosnek w oleju 5 minut, a następnie wyjąć patelnię z kuchenki. Napełnij Robot kuchenny rukolą, luźno zapakowaną.
Dodaj orzechy włoskie i 1/2 ciepłego oleju i oba ząbki czosnku do rukoli w procesorze.
Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz do miski procesora, Ustaw pokrywkę na miejscu i zmiel miksturę na gęstą pastę.
Dodaj pozostałą rukolę do procesora i zmiel na pastę, ponownie pulsując procesorem.
Przenieś pastę z rukoli do dużej miski na makaron. Dodaj pozostały olej i ser. Skosztuj sosu pesto i dostosuj przyprawy.
Podczas gotowania penne do pakowania wskazówek dla al dente, obserwuj czas. Po około 6 minutach dodaj zieloną fasolkę do garnka z makaronem. Fasola będzie gotować razem z makaronem przez ostatnie 2 lub 3 minuty.
Odcedź makaron i fasolę razem w durszlaku, a następnie przenieś gorący makaron i fasolę do miski z pesto na dnie. Wymieszaj makaron i fasolę z pesto przez 2 do 3 minut, aby połączyć i równomiernie posmaruj makaron i fasolę sosem pesto.