Pizza neapolitańska do domowej kuchni

Pizza neapolitańska do domowej kuchni
Neapolitańska Pizza do domowej kuchni to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 388 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz świeże mleko krowie mozzarella, liście bazylii, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać aktywne drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Neapolitańskie Ravioli / eksperymentalna Kuchnia Carrie, Neapolitańska Krówka i wycieczka do kuchni testowej Duncan Hines, oraz California Pizza Kuchnia Kuchnia posiekana Sałatka z Herbed Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól, drożdże i cukier wymieszać w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Trzepaczka do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodaj wodę i ugniataj z małą prędkością, aż mieszanina się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Odstawić na 10 minut. Ugniataj na niskiej prędkości przez dodatkowe dziesięć minut. Mieszanina powinna połączyć się w spójną masę, która ledwo przykleja się do dna miski podczas ugniatania. W zależności od rodzaju używanej mąki może być konieczne dodanie do 1/2 szklanki dodatkowej mąki. Jeśli ciasto mocno przykleja się do dna miski, dodaj mąkę 1 łyżkę na raz z mikserem, aż utworzy masę, która ledwo przykleja się do miski. Przykryj miskę szczelnie plastikiem lub przenieś ciasto do dwóch worków z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów, zamknij i przechowuj w lodówce przez co najmniej 8 i do 72 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ciasto przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch dodatkową mąką. Za pomocą skrobaka, podzielić ciasto na sześć równych kawałków, około sześciu uncji każdy. Używając mąki, uformuj każdy kawałek w zgrabną kulkę, zbierając ciasto w kierunku dna. Przykryj cztery małe pojemniki nieprzywierającym sprayem do gotowania lub oliwą z oliwek (duże miseczki zbożowe świetnie się do tego nadają) i dodaj jedną kulkę ciasta do każdej miski. Lekko spryskaj wierzch kulki ciasta nieprzywierającym sprayem do gotowania. Przykryć szczelnie folią i pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 2 godziny (ciasto powinno z grubsza podwoić objętość).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bezpestkowy Dżem Truskawkowy, PodzielonyBezpestkowy Dżem Truskawkowy, Podzielony
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W międzyczasie odcedzić pomidory w drobno siateczkowym sitku i rozbić je palcami, wyciskając nadmiar soku z wnętrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Przełożyć pomidory do blendera z 1/2 łyżeczki soli koszernej i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przełożyć do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Pokrój mozzarellę na kawałki 1/2 cala i umieść na talerzu na potrójnej warstwie ręczników papierowych lub czystego ręcznika kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Umieść kolejną potrójną warstwę ręczników papierowych lub czystego ręcznika na wierzchu sera i ułóż inny talerz na wierzchu. Pozostawić nadmiar wody na co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
10
Przenieś 1 kulkę ciasta do średniej miski wypełnionej mąką i Odwróć, aby pokryć. Unieś i delikatnie odklep nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Przenieś go na mąkę i delikatnie rozciągnij w 10-calowe koło, pozostawiając zewnętrzną 1-calową krawędź nieco grubszą niż środek. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, aby rozpocząć od delikatnego rozciągania opuszkami palców. Podnieś lekko rozciągnięte ciasto i połóż je na otwartej powierzchni lewej ręki. Wrzuć go do przodu iz powrotem między otwartymi rękami, obracając go lekko z każdym rzutem, aż rozciąga się do około 8 cali średnicy. Zwróć go na powierzchnię roboczą. Lewą ręką na środku rundy, prawą ręką rozciągnij krawędź ciasta, obracając w razie potrzeby, aż osiągnie nawet 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12
Przygotuj sos pomidorowy, osuszony ser, ciasto do pizzy, oliwę z oliwek, sól koszerną i liście bazylii. Rozgrzej brojlery do wysokości i ułóż stojak w taki sposób, aby ledwo zmieścić na nim patelnię z żeliwa lub stali nierdzewnej o grubości 12 cali. Pył patelnia z mąką, dotknij nadmiar, a następnie podgrzać patelnię na dużym ogniu i ciepła, aż lekko palenia, o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Przenieść jedną rundę ciasta na patelnię. Powinien wypełnić całą dolną powierzchnię. Pracując szybko, rozłóż dwie łyżki sosu równomiernie na cieście, pozostawiając zewnętrzną 1-calową granicę bez sosu. Na wierzch 1/6 kawałków sera. Doprawić koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i rozsypać cztery liście bazylii na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
15
Przenieść patelnię do brojlerów i broil aż pizza jest dmuchany i ciemno zwęglone w miejscach (może to potrwać od 1 1/2 do 4 minut, w zależności od siły brojlerów). Powrót patelni do płyty kuchennej i gotować, aż dno jest ciemno zwęglone w miejscach, za pomocą cienkiej metalowej szpatułki, aby zajrzeć po około 1 minutę (w zależności od patelni używasz, można pominąć ten krok, jeśli pizza jest już zwęglone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
16
Przenieś pizzę na deskę do krojenia i podawaj natychmiast. Powtórz kroki 4 i 5, aby upiec Pozostałe pizze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn