Świąteczna Pieczeń Wieprzowa Z Żurawiną
Świąteczna pieczeń wieprzowa z żurawiną może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Za 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 14 porcji z 172 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Mieszanka skrobi kukurydzianej, pieczeni z łopatki wieprzowej, sosu żurawinowego z całych jagód i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczeń Wieprzowa Glazurowana Żurawiną, Łatwa Pieczeń Wieprzowa Z Żurawiną, oraz Pikantna Pieczeń Wieprzowa Z Żurawiną dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść pieczeń tłustą stroną do góry na wysmarowanej tłuszczem brytfannie.
Piec bez przykrycia w 325° przez 45 minut.
Umieść cebulę wokół pieczeni, przykryj i piecz przez 30 minut.
W międzyczasie w rondelku połącz sos żurawinowy, sok pomarańczowy, skrobię kukurydzianą, skórkę pomarańczową, cynamon i sól; dobrze wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Łyżka 3/4 szklanki na pieczeń i cebulę; odłóż pozostały sos na bok.
Piec, od czasu do czasu fastrygując, 30-45 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 160°-170°, a cebula będzie miękka.
Odstaw na 15 minut przed pokrojeniem.
SOS zarezerwowany na ciepło; podawać z pieczeniem i cebulą.