Świąteczna gęś Shirley Balboa

Świąteczna gęś Shirley Balboa
Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Świąteczna gęś Shirley Balboa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 28 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kurczaka bulion, mąka, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez SippitySup. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Shirley ' s Date Nut Pinwheels-Christmas, Pieczona Świąteczna Gęś, oraz Gęś z przeszłości Bożego Narodzenia.

Instrukcje

1
Ostrożnie nakłuj gęsią skórę ze wszystkich stron szaszłykiem, uważając, aby nie przebić ciała. Napełnij garnek wystarczająco duży, aby utrzymać Gęś 2/3 pełną wody i doprowadzić do wrzenia. Zanurz stronę szyi ptaka w dół przez 1 minutę, aż na gęsi pojawi się gęsia skórka. Obróć stronę gęsiego ogona w dół i powtórz proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
GarnekGarnek
2
Wyjąć gęś z garnka i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Umieść pierś na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Umieścić w lodówce, odkryte, do wysuszenia skóry przez 24 do 48 godzin.Gdy jest gotowy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Wyjąć gęś z lodówki. Gdy jest jeszcze zimno, użyj ostrego noża, aby wyciąć krzyżowy wzór haszyszu w skórze piersi, uważając, aby uniknąć cięcia miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Niech Gęś osiągnie temperaturę pokojową przed kontynuowaniem.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Gęś posypać do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Gęś CałaGęś Cała
7
Umieść szałwię i gęsią wątrobę w jamie. Uszczelnić ubytki sznurkiem kuchennym i umieścić bok piersi gęsi na stojaku w patelni do pieczenia.Piecz ptaka 1 ½ godziny w nagrzanym piekarniku; w tym czasie nie otwieraj drzwi piekarnika. Po tym czasie można baste tak często, jak uważasz za stosowne. Użyj baster, aby usunąć część tłuszczu, jeśli więcej niż około ½ cala gromadzi się w dowolnym momencie podczas gotowania. Kontynuuj pieczenie 1 godzinę (łącznie 2 ½ godziny) lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna testowana za pomocą termometru do mięsa osiągnie 180 stopni F. zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka GęsiaWątróbka Gęsia
Gęś CałaGęś Cała
MięsoMięso
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BasterBaster
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć gęś z piekarnika i przełożyć na większą patelnię. Wróć do piekarnika na 15 minut, aby jeszcze bardziej chrupiące i brązowe ptaka. Wyjmij gęś i przenieś ją na talerz. Użyj kubka do kawy lub małej miski, aby nieco podnieść koniec ogona. To zwiększa smak, pozwalając soki do przepływu w dół Przez mięso piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
Gęś CałaGęś Cała
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Niech Gęś odpocznie w tej pozycji luźno przykryta folią przez co najmniej 30 minutes.To zrobić sos, wylać dowolny sok z patelni. Umieszczając je w separatorze tłuszczu, aż będziesz w stanie wylać tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
10
Pozostałą ciecz umieścić z powrotem w oryginalnej patelni ustawionej na 2 palnikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Wymieszać w 2/3 szklanki wytrawnego sherry i 2 łyżki mąki. Zeskrobać patelnię drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wytrawne SherryWytrawne Sherry
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
12
Połącz te kapiele z bulionem podrobowym domowej roboty lub przechowuj kupiony towar z kurczaka, aby przygotować sos dla gęsi i farszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
FarszFarsz
Gęś CałaGęś Cała
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Magazyn