Łosoś z salsą ananasowo-pomidorową

Łosoś z salsą ananasowo-pomidorową
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu łososia z salsanem ananasowo-pomidorowym. Jedna porcja zawiera 398 kalorii , 36 g białka i 24 g tłuszczu . Za 4,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej i bezmlecznej . Ten przepis przygotowało 67 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką cukier, pomidorki śliwkowe, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 96% . Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany łosoś cajun z salsą pomidorowo-ananasową , Grillowany łosoś cajun z salsą pomidorowo-ananasową i Grillowany łosoś cajun z salsą pomidorowo-ananasową .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone
2
Wymieszaj sok z limonki, oliwę z oliwek, sos sojowy, szalotkę i cukier. Wymieszaj ananasa, pomidory i bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Płyn Do Gotowania Fasoli GarbanzoPłyn Do Gotowania Fasoli Garbanzo
1 Tubka (7-1/2 Uncji) Schłodzonych Ciastek Maślanych, Oddzielonych I Poćwiartowanych1 Tubka (7-1/2 Uncji) Schłodzonych Ciastek Maślanych, Oddzielonych I Poćwiartowanych
1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych1/2 Szklanki Cheerios Wieloziarnistych
(zostaw, Jeśli Jest Mały)(zostaw, Jeśli Jest Mały)
Pokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do DekoracjiPokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do Dekoracji
1 Funt Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (duży Makaron W Kształcie Muszki)1 Funt Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (duży Makaron W Kształcie Muszki)
2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mieszanki Błyskawicznego Budyniu Waniliowego1/3 Szklanki Mieszanki Błyskawicznego Budyniu Waniliowego
3
Wyjąć z lodówki na 10 do 15 minut przed podaniem.
4
Umieść łososia na patelni o wymiarach 9 x 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
5
Na wierzch polej bulionem z kurczaka i posyp pieprzem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkowata widelcem, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone
7
Podawać z salsą na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryby w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Beaux Freres Willamette Valley Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Beaux Freres Willamette Valley Pinot Noir
Beaux Freres Willamette Valley Pinot Noir
Nasze cuvée Willamette Valley składa się z owoców uprawianych w wybranych winnicach w hrabstwie Yamhill. Wina korzystają z tej samej integralności procesu winiarskiego, co nasze wina z win. Tereny te są uprawiane w sposób zrównoważony i zarządzane w celu uzyskania bardzo niskich plonów. Nie jest klarowane ani filtrowane. Jest to wino o średniej lub pełnej treściwości, ze słodkimi taninami, niską kwasowością i intrygującym bukietem „leśnych” zarośli, czerwonych porzeczek i czarnych wiśni. Z nutą azjatyckich przypraw ma niezaprzeczalny urok, jedwabistość i aksamitną konsystencję. Są to cechy charakterystyczne najlepszych Pinot Oregon 2009 i są dobrze widoczne w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn