Łosoś z marynatą sojową klonową
Łosoś z marynatą sojową klon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 6,66 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Mieszanka nieleczonych desek cedrowych, żytnia whisky, filety z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć whiskey można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Marynata Z Syropem Klonowym, Pikantna marynata z cydru i klonu, oraz Najlepsza marynata do łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść sos sojowy, syrop klonowy, whisky żytnią i pastę wasabi w blenderze. Blender przykryć i puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać połowę mieszaniny do zamykanego plastikowego worka na marynatę i zachować pozostałą mieszaninę w lodówce do zanurzenia sosu.
Włożyć łososia do worka, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować łososia w lodówce przez 4 godziny.
Zanurz deski cedrowe w wodzie i mocz przez co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Filety z łososia wyjąć z marynaty, a każdy z nich ułożyć na nasączonej desce cedrowej. Wyrzucić worek i marynatę.
Włożyć łososia do grilla, zamknąć przykrycie i smażyć widelcem, aż ryba będzie łatwo się płatkować, około 10 minut.
Podawać z sosem reserved.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.