Łosoś Szkliwiony Z Edamame
Glazurowany łosoś z Edamame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 265 kalorii, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.06 za porcję. Mieszanka sosu sojowego, przyprawiony ocet ryżowy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś Szkliwiony Z Edamame, Sałatka makaronowa z łososiem i Edamame, oraz Miód sojowy Grillowany łosoś z Edamame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak piekarnika w środku piekarnika i rozgrzej brojlery.
Połącz pierwsze 5 składników (przez brązowy cukier) w misce.
Umieść warstwę folii aluminiowej na blasze do pieczenia lub patelni brojlerów i pokryj sprayem do gotowania.
Ułóż łososia na folii i posmaruj połową glazury sojowej. Broil 3 minuty; wyjąć z piekarnika i szczotką z pozostałą glazurą. Broil 3 minuty więcej lub aż łosoś jest łuszcząca.
Połącz miso, mirin i sok pomarańczowy w blenderze. Gotować edamame w lekko osolonej wodzie przez 34 minut lub do miękkości; odcedzić, zastrzegając 4 łyżki płynu do gotowania.
Dodaj edamame, zarezerwowaną wodę i sól do blendera; pulse. Ułóż 1/3 szklanki czystej na każdym z 4 talerzy. Wierzch z 1 kawałek łososia i skropić 1/4 łyżeczki glazury sojowej z blachy do pieczenia.
Dekoruj skórką pomarańczową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.