Łosoś Polany miodem i sezamem z konfetti Sałatka jęczmienna
Miód i sezam-glazurowany łosoś z konfetti Sałatka jęczmienna jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz warzywa stir-fry, nasiona sezamu, jęczmień perłowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Salaterka z łososia miodowo-imbirowego z rukolą, Miodowo-Limonkowy łosoś Sriracha z zimnym sezamem Sałatka z makaronem ogórkowym, oraz Sałatka z łososia Glazurowana klonem z ciepłym miodem Vinaigrette.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj jęczmień, wróć do wrzenia i gotuj do miękkości, 30 minut.
Dodać mieszankę warzywną podczas ostatnich 3 minut gotowania.
Odcedzić, lekko ostudzić, wymieszać z 2 łyżeczkami sezamu i odstawić.
Połącz miód, sos sojowy, olej sezamowy i płatki chili. Rezerwy 4 łyżki mieszanki.
Ułóż łososia na blasze do pieczenia i posmaruj mieszanką miodowo-sojową.
Piec, aż łosoś jest łuszcząca, 15 protokół.
SOS umieścić w małym rondlu na małym ogniu i ogrzać.
Mieszankę jęczmienia podzielić na 4 talerze, na wierzch polać filetem z łososia i 1 łyżką rozgrzanego sosu, posypać szalotki i pozostałym sezamem.