Łosoś Cały

Łosoś Cały
Cały łosoś jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne fodmap i pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 58g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorie. Na 4,72 zł za porcję, ten przepis okładki 30% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś liście bazylii, koszerną sól i pieprz, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól morską można śledzić to danie główne z Brownies Z Malinową Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym wędzonym łososiem, Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj roczną wartość dzikiego łososia!), oraz Pan Seared Honey Glazed Salmon z rumianym sosem maślanym - najlepszy łosoś, jaki kiedykolwiek jadłem podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od podgrzania dużego grilla na zewnątrz. Używając papierowego ręcznika złożonego w 4, wytrzyj grill oliwą z oliwek, aby go wyczyścić, a także stwórz nieprzywierającą powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Przygotować masło złożone, z grubsza siekając 1/2 liści bazylii i dodając je wraz z masłem, solą i pieprzem, do smaku, do robota kuchennego. Puls aż do całkowitego połączenia i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
Używając noża szefa kuchni, zrób szczeliny po każdej stronie ryby, umieść kilka plasterków cytryny i bazylii w każdej z szczelin. Wepchnij pozostałe zioła i cytrynę do środka ryby i głowy. Pomaluj całą rybę masłem bazyliowym i przechowuj w lodówce pozostałe masło, aby podawać z gotową rybą. Ostrożnie połóż rybę na grillu i grilluj przez 10 do 12 minut, aż łatwo się uniesie-użyj 2 dużych szpatułek. Odwróć rybę i grilluj jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Podawać na dużym talerzu w stylu rodzinnym i kroplować pozostałym masłem bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5
Posypać solą morską i świeżymi liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
6
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay
Tom Eddy Manchester Ridge Chardonnay
Aromat jest intensywny z wieloma zniuansowanymi warstwami, które łączą klasyczne cechy California Chardonnay z pocałunkiem stylu starego świata. Od samego początku piękne nuty odmiany Chardonnay przeplatają się z subtelnymi tostami, subtelnym kremem maślanym i chrupiącym zielonym jabłkiem. Podczas procesu starzenia, cotygodniowe drożdże mieszające się w beczce pozostawiały podniebienie bogate i pełne bez zwiotczenia, ponieważ charakterystyczna kwasowość Manchester pozostawia czyste i utrzymujące się wykończenie. Beczki z francuskiego dębu nadają odcień brązowego cukru, który jest zniuansowany i zachęcający, nie będąc apodyktycznym. Pozwala to na zaprezentowanie wspaniałych owoców, które pochodzą z tej jedynej w swoim rodzaju winnicy. Zdrowie!
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia25
Magazyn