Łosoś "Bulgogi" z Bok Choy i pieczarkami

Łosoś
Przepis łosoś "Bulgogi" z Bok Choy i pieczarkami jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Na 5,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, ząbki czosnku, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Łosoś "bulgogi" z Bok Choy i pieczarkami, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiksować 1 ząbek czosnku i kolejne 7 składników w mini procesorze. Ułóż łososia w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11x7x2 cali. Łyżka marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
MarynataMarynata
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
2
Niech marynować 5 minut.
3
Rozgrzej piekarnik do 260°. Ułóż ryby, z marynatą nadal trzymającą się, na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść dowolną marynatę w naczyniu do małego rondla. Smażyć ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 8 protokół. Doprowadzić marynatę w rondlu do wrzenia; odstawić i rezerwy do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
GlazuraGlazura
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Tymczasem rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj bok choy i grzyby; za pomocą prasy czosnkowej wciśnij 1 ząbek czosnku. Smażyć, aż grzyby będą miękkie i bok choy zwiędnie, o 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
GrzybyGrzyby
Bok ChoyBok Choy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa Do CzosnkuPrasa Do Czosnku
7
Podziel warzywa między talerze. Top z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
8
Szczotka ryby z glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RybyRyby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn