Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym

Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym
Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka oleju canolan, wino, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Brokuły Slaw Stir Fry z czosnkowo-imbirowym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki z sosem imbirowym, oraz Pieczony kurczak z miodową pomarańczą, czosnkiem i glazurą imbirową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, i brązowy piersi z kurczaka po obu stronach, o 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
W misce wymieszać sos teriyaki, białe wino, pomarańczową marmoladę, czosnek, imbir i zieloną cebulę i polać sosem kurczaka. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie jest już różowy w środku, obracając kurczaka w sosie kilka razy, jak gotuje, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawSos
Magazyn