Zupa ziemniaczana bez laktozy
Zupa ziemniaczana bez laktozy to bezglutenowa, bezmleczna, laktoowo-wegetariańska potrawa z całego przepisu 30 na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 198 kalorii , 7 g białka i 6 g tłuszczu . Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka ziemniaków, selera, bulionu z kurczaka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 46% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują ciasto migdałowe (bez pszenicy i laktozy weselnej) , tosty francuskie i najlepsze babeczki jagodowe bez laktozy .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż na oleju cebulę i seler do miękkości.
Dodaj bulion i ziemniaki; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Lekko ostudzić. W blenderze zmiksuj połowę zupy na gładką masę. Wróć na patelnię; przegrzać.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Domaine Carneros Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Domaine Carneros Brut
Rocznika Domaine Carneros Brut Cuvée, datowanego co roku, reprezentuje to, co najlepsze z Carneros pinot noir i chardonnay przetworzone w klasyczne wino musujące. Apelacja to w 100% Carneros. Przed wypuszczeniem na rynek Brut dojrzewał w butelce przez trzy lata. W miarę starzenia się będzie on nabierał coraz większej głębi i złożoności. To cuvée ma aromaty kwiatów polnych, gruszek i skórki cytrusów wzmocnione nutami tostów, wanilii i przypraw. Wino ma elegancką strukturę, bogate, okrągłe i aromatyczne, z długim kremowym finiszem, który jest cechą charakterystyczną win Domaine Carneros. Świetnie smakuje z podwójnymi lub potrójnymi serkami śmietankowymi, szczególnie dobrze komponuje się również z ostrygami, skorupiakami, rybami, drobiem oraz kuchnią azjatycką i kalifornijską.