Zupa z żołędzi i jabłek

Zupa z żołędzi i jabłek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać Acorn Squash i zupa jabłkowa spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis od Betty Crocker ma 3 fanów. Mieszanka liści bazylii, liści tymianku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Acorn Squash & Apple, Słodka Zupa Z Żołędzi I Jabłek, oraz Slow-Cooker Acorn Squash and Apple Soup for # SundaySupper dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 350°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój squasha na pół; usuń nasiona i włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
3
Miejsce squash, Wyciąć Boki do góry, w prostokątnej patelni, 13 x 9 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać wodę do patelni do głębokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec odkryte około 40 minut lub do miękkości. Ostudzić; usunąć miąższ ze skórki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Masło rozpuścić w ciężkim 3-litrowym rondlu na średnim ogniu. Cebulę ugotować na maśle 2 do 3 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z jabłkami, tymiankiem i bazylią. Gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
BazyliaBazylia
BulionBulion
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło tolow. Gotować na wolnym ogniu 30 minut.
8
Wyjąć 1 szklankę jabłek z łyżką szczelinową; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Umieść jedną trzecią pozostałej mieszanki jabłek i squasha w blenderze lub robocie kuchennym. Przykryć i zmiksować na średniej prędkości około 1 minuty lub do gładkiej; wlać do miski. Nadal mieszaj w małych partiach, aż cała zupa zostanie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Powrót mieszanej mieszaniny i 1 szklanka zarezerwowane jabłka do rondla. Wymieszać w pół na pół, gałkę muszkatołową, sól i pieprz; podgrzewać do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn