Zupa z żołędzi i jabłek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać Acorn Squash i zupa jabłkowa spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis od Betty Crocker ma 3 fanów. Mieszanka liści bazylii, liści tymianku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Acorn Squash & Apple, Słodka Zupa Z Żołędzi I Jabłek, oraz Slow-Cooker Acorn Squash and Apple Soup for # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350°.
Pokrój squasha na pół; usuń nasiona i włókna.
Miejsce squash, Wyciąć Boki do góry, w prostokątnej patelni, 13 x 9 x 2 cale.
Wlać wodę do patelni do głębokości 1/4 cala.
Piec odkryte około 40 minut lub do miękkości. Ostudzić; usunąć miąższ ze skórki i odstawić.
Masło rozpuścić w ciężkim 3-litrowym rondlu na średnim ogniu. Cebulę ugotować na maśle 2 do 3 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z jabłkami, tymiankiem i bazylią. Gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z bulionem.
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło tolow. Gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Wyjąć 1 szklankę jabłek z łyżką szczelinową; odstawić.
Umieść jedną trzecią pozostałej mieszanki jabłek i squasha w blenderze lub robocie kuchennym. Przykryć i zmiksować na średniej prędkości około 1 minuty lub do gładkiej; wlać do miski. Nadal mieszaj w małych partiach, aż cała zupa zostanie puree.
Powrót mieszanej mieszaniny i 1 szklanka zarezerwowane jabłka do rondla. Wymieszać w pół na pół, gałkę muszkatołową, sól i pieprz; podgrzewać do gorąca.