Zupa Z Łososia Wędzonego
Zupa z wędzonego łososia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 543 kalorie, 55g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 7,57 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 615 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka boczku, wody, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zupa Z Łososia Wędzonego, Zupa Z Łososia Wędzonego, oraz Zupa Z Łososia Wędzonego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek ugotować w ciężkim garnku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. W tym samym garnku dodaj cebulę, seler, ziemniaki, sól i pieprz i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie (ok. 5-7 minut). Wymieszać z wodą i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż ziemniaki będą prawie miękkie.
Dodać mleko i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszać z łososiem, krewetki, koperek i masło i gotować na wolnym ogniu, aż krewetki (i łosoś ifuncooked) jest gotowane przez (appx. 3-4 minuty).
Podawać posypane boczkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.