Zupa z dyni HERDEZ®
HERDEZ ® Pumpkin Mole Soup może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 13g białka, oraz 19g tłuszczu. Za $2.69 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką puree z dyni, czosnek, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, który jest solidny. Podobne przepisy to Pipian Verde Mole (pestki dyni Zielony Kret), Kret Z Pestek Dyni / Mole Verde, oraz Kret Dyniowy.
Instrukcje
Rozgrzej olej w dużym rondlu z grubym dnem na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, aż będzie przezroczysta, ale nie zrumieniona, około 8 minut.
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze 2 minuty.
Zmniejsz ogień do niskiego; dodać puree z dyni, wywar z kurczaka i sos do gotowania. Mieszaj, aby połączyć i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Szorstko-posiekaj czekoladę i dodawaj, ciągle mieszając, aż się rozpuści. Pamiętaj, aby zeskrobać dno garnka podczas mieszania. Gotuj przez kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wlej śmietanę do miski i dodaj 1/4 szklanki gorącej zupy, wymieszaj, aby połączyć, powtórz, a następnie wymieszaj wszystko z powrotem do zupy. Gotuj na bardzo małym ogniu, aż zupa będzie gorąca, jeszcze około 10 minut, mieszając co kilka minut. Dostosuj przyprawy do smaku.
Podawać z odrobiną cremy lub kwaśnej śmietany jako dodatek.