Zupa z dyni Giseli
Zupa z dyni Giseli jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Dobrze sprawdza się jako zupa. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Idź do sklepu i odebrać masło, sól i pieprz, sok z pomarańczy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Spróbuj Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, Zupa z dyni z curry pestek dyni, oraz 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym rondlu lub garnku do zupy na średnim ogniu, i gotować i mieszać cebulę, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Wlać bulion z kurczaka i wymieszać z kostkami dyni, sokiem pomarańczowym i skórką pomarańczową. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż kostki squasha są miękkie, 15 do 20 protokół.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać z powrotem do garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Ubij śmietanę na gładką masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podgrzać na średnim ogniu, aż prawie się ugotuje i podawać na gorąco.