Zupa Pomidorowa z Bekonem
Zupa pomidorowa z bekonem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 3,69 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 59 g białka , 62 g tłuszczu i łącznie 889 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mąkę, masło, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa ze słodkiej kukurydzy, bekonu i pomidorów , Zupa z bekonu i sera burgerowego i Zupa kukurydziana z bekonem .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuj na papierowe ręczniki, aby odciekły. Wyrzucić krople.
Na tej samej patelni rozpuść masło. Mieszaj mąkę i gałkę muszkatołową, aż masa będzie gładka. Stopniowo wlewaj bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj pomidory. Zredukować ciepło; wymieszać ze śmietaną.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Chowder doskonale komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Columbia Winery Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Chardonnay z winnicy Kolumbii
Columbia Chardonnay oferuje jasne aromaty gruszki, jabłka i nuty owoców tropikalnych, które rozciągają się na podniebienie. Zrównoważona kwasowość i zintegrowane nuty słodkiego waniliowego dębu tworzą eleganckie Chardonnay o wyraźnie północno-zachodnim smaku.