Ziołowa grillowana polędwica wieprzowa
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, polędwica wieprzowa z grilla w ziołach może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,65 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 248 kalorii. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka polędwiczek wieprzowych, oleju rzepakowego, soku z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 70%, to danie jest dobre. Grillowana polędwica wieprzowa w ziołach z grillowanymi brzoskwiniami, polędwica wieprzowa z grilla w ziołowej panierce z chrupiącą szalotką i polędwica wieprzowa z grilla w ziołowej panierce z chrupiącą szalotką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze dziewięć składników.
Wlej 3/4 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wieprzowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Przygotuj grill do ogrzewania pośredniego za pomocą miski ociekowej.
Połóż wieprzowinę na patelni ociekowej i grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 25–40 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°, od czasu do czasu polewając zarezerwowaną marynatą.
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Polędwiczkę wieprzową można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Moet & Chandon White Star (). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.