Ziemniaki pieczone z boczkiem, serem i pietruszką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczone ziemniaki z boczkiem, serem i pietruszką spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz boczek, parmigiano-reggiano, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziemniaki pieczone z boczkiem, serem i pietruszką, Pieczone Ziemniaki Z Boczkiem I Serem, oraz Omlet z serem Cheddar z boczkiem pieczone ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w najniższej pozycji.
Obficie przykryć ziemniaki zimną wodą w 4-litrowym garnku i dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić, częściowo przykryte, aż ziemniaki będą po prostu miękkie po przekłuciu małym ostrym nożem, około 12 minut.
Drenaż. Ziemniaki ostudzić do ogrzania, następnie obrać i pokroić na pół w poprzek.
Boczek gotować w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż gotowane przez ale nadal elastyczne.
Odcedzić na ręcznikach papierowych, rezerwując tłuszcz na patelni.
Szczotka dno 15-na 10-calowej płytkiej patelni do pieczenia z olejem i połową zarezerwowanego tłuszczu z boczku.
Ziemniaki posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i ułożyć, pokroić boki w dół, na patelni do pieczenia.
Piec, aż spody są złotobrązowe, 30 do 35 protokół.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 191°. obrócić ziemniaki, następnie posypać serem, boczkiem i czosnkiem i skropić pozostałym tłuszczem boczku (jeśli tłuszcz zgnije, podgrzej krótko na średnim ogniu).
Piec, aż ser się rozpuści, około 15 minut.
Posypać natką pietruszki.
* Ziemniaki można gotować i obrać 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.* Ziemniaki, bez sera, boczku, czosnku i tłuszczu z boczku, można piec 6 godzin wcześniej i przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej. Obróć ziemniaki i kontynuuj przepis, piecz trochę dłużej. W przypadku pieczenia w tym samym czasie, co farsz, pozostawić temperaturę piekarnika na 218°.