Ziemniaki pieczone z boczkiem, serem i pietruszką

Ziemniaki pieczone z boczkiem, serem i pietruszką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczone ziemniaki z boczkiem, serem i pietruszką spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz boczek, parmigiano-reggiano, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziemniaki pieczone z boczkiem, serem i pietruszką, Pieczone Ziemniaki Z Boczkiem I Serem, oraz Omlet z serem Cheddar z boczkiem pieczone ziemniaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w najniższej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obficie przykryć ziemniaki zimną wodą w 4-litrowym garnku i dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić, częściowo przykryte, aż ziemniaki będą po prostu miękkie po przekłuciu małym ostrym nożem, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
GarnekGarnek
3
Drenaż. Ziemniaki ostudzić do ogrzania, następnie obrać i pokroić na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
4
Boczek gotować w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż gotowane przez ale nadal elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić na ręcznikach papierowych, rezerwując tłuszcz na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
Szczotka dno 15-na 10-calowej płytkiej patelni do pieczenia z olejem i połową zarezerwowanego tłuszczu z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Ziemniaki posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i ułożyć, pokroić boki w dół, na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec, aż spody są złotobrązowe, 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Obniżyć temperaturę piekarnika do 191°. obrócić ziemniaki, następnie posypać serem, boczkiem i czosnkiem i skropić pozostałym tłuszczem boczku (jeśli tłuszcz zgnije, podgrzej krótko na średnim ogniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
ZiemniakZiemniak
SerSer
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec, aż ser się rozpuści, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1
* Ziemniaki można gotować i obrać 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.* Ziemniaki, bez sera, boczku, czosnku i tłuszczu z boczku, można piec 6 godzin wcześniej i przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej. Obróć ziemniaki i kontynuuj przepis, piecz trochę dłużej. W przypadku pieczenia w tym samym czasie, co farsz, pozostawić temperaturę piekarnika na 218°.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
ZiemniakZiemniak
FarszFarsz
SerSer
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn