Zapiekanka ziemniaczano-Gruyère
Zapiekanka ziemniaczano-Gruyère jest bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 195 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką pieprz, sos śmietanowy, ser gruyère i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Spróbuj Gruyere i zapiekanka ziemniaczana ze szparagami, Gruyere Zapiekanka Ze Szpinakiem, oraz Chard, Onion & Gruyère Panade (Zapiekanka Chlebowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i cienko pokroić.
Przynieś ziemniaki, 1 łyżeczka soli i wodę, aby przykryć do wrzenia w holenderskim piekarniku; gotować 8 do 10 minut.
Zdjąć z ognia; odcedzić i odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać posiekaną cebulę, i smażyć 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Warstwa połowa ziemniaków w lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynia do pieczenia lub 2 (8-calowe) kwadratowych naczyń do pieczenia; posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wierzch z połową cebuli, serem Gruyre i sosem śmietanowym. Powtórz warstwy raz, kończąc sosem śmietanowym.
Piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub do złotego koloru.
*1 (8-uncja) blok ser szwajcarski, rozdrobniony, lub 1 (8-uncja) blok ostry biały ser Cheddar, rozdrobniony, może być zastąpiony.