Zapiekanka z soczewicy zulandta
Zapiekanka z soczewicy zulandta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, brązowy ryż, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka z soczewicy i dyni, Zapiekanka Ryżowa Z Soczewicy, oraz Zapiekanka Z Kiełbasą I Soczewicą.
Instrukcje
W rondlu zagotuj wodę i kostki bulionowe.
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 50 minut, lub aż ryż będzie miękki i cały płyn został wchłonięty.
Rozgrzać olej w zbiorniku na średnim ogniu. Cukinię i cebulę ugotować do miękkości, ale nadal lekko twardą, około 5 minut. Wymieszaj kminek, oregano, soczewicę i około 6 szklanek wody stopniowo. Doprowadzić do miękkiego wrzenia i kontynuować gotowanie, aż soczewica będzie miękka, 45 do 60 minut, dodając wodę w razie potrzeby.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Ugotowany ryż wymieszać z soczewicą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać 3/4 sera Cheddar i przenieść mieszaninę do patelni 9x13 cala.
Pozostały ser wymieszać z bułką tartą i równomiernie rozprowadzić na wierzchu naczynia.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, około 10 minut.