Włoska zapiekanka z makaronem to danie główne na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 512 kalorii. Za 1,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Udaj się do sklepu i kup mieloną wołowinę, przyprawy, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Wypróbuj włoską zapiekankę z kurczakiem w garnku, włoską zupę z makaronem i włoską zupę z kurczakiem i makaronem, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
1
Na dużej patelni smaż wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ. W dużej misce połącz wołowinę, makaron, olej, 1-1/2 szklanki sera Colby, sos pomidorowy, fasolę, pomidory, zupę i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Colby
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Włoski świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Giacomo Mori Chianti. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Giacomo Mori Chianti
Kolor fioletowy, nos czarnej wiśni i zarośla. Średnio treściwe, w pierwszym smaku słodkie i czyste, należy otworzyć po 2-3 latach.