Zapiekanka z kopru włoskiego i selera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj zapiekankę z kopru włoskiego i selera. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 55g tłuszczu i w sumie 671 kalorii. Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 2,41 zł za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka cebuli, sera cheddar, jabłka granny smith i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 66%, to danie jest solidne. Zapiekanka z korzenia selera, ziemniaków i kopru włoskiego z dorszem inkrustowanym orzechami, Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, oraz Sałatka z kopru włoskiego i selera są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Zagotuj duży garnek z wodą do gotowania na parze.
Umieść plasterki kopru włoskiego, selera i cebuli we wkładce do gotowania na parze. Gotuj na parze do miękkości, około 7 do 10 minut.
Rozłóż równomiernie gotowane na parze warzywa i plasterki jabłka na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 8 x 8 cali.
Wlać śmietanę po bokach naczynia, aż płyn osiągnie połowę do góry.
Posyp posiekanym serem i szczelnie przykryj folią.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący i musujący, a ser się rozpuści, około 40 minut.