Zapiekanka Sunchoke z Jarlsbergiem, soczewicą i czarnymi orzechami włoskimi
Sunchoke Gratin z Jarlsberg, soczewica i czarne orzechy włoskie może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja zawiera 654 kalorie, 19g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ser jarlsberg, bułkę tartą, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Selera, Słonecznika I Zielonego Jabłka Z Orzechami Włoskimi I Mustarem, Wegańskie Herbed czarny ryż, Czarna soczewica, i czarny Quinoa Pilaf salaterki z jeżyn, oraz Makaron Oliwkowy Z Orzechami Włoskimi, Soczewicą I Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.In średni rondel przykryć soczewicę około 1 cala wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać szczyptę soli i gotować, aż ledwo miękkie, o 5 minut dłużej.
Odcedzić soczewicę i rozłożyć je na dużej blasze do szybkiego ostygnięcia.
Rozłóż czarne orzechy włoskie na blasze do pieczenia i smażyć przez 10 minut, lub do lekko tosty.
Przenieść czarne orzechy włoskie do ręcznika papierowego i ostudzić.Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem, pokroić topinambur w poprzek 1/8 cala grubości.
Dodaj je do wrzącej osolonej wody, aby gotować plastry do miękkości-chrupiące, o 5 protokół.
Dokładnie odcedzić i przełożyć do dużej miski.
Dodać ugotowaną soczewicę, orzechy włoskie, śmietanę, ser, skórkę cytrynową i czosnek, doprawić solą i pieprzem; delikatnie wymieszać. Masło dno i boki 5 lub 6 szklanki owalne naczynie do pieczenia lub równoważne.
Przenieść mieszaninę topinamburu i cały jego płyn do maślanego dish.In średniej miski, wrzucić bułkę tartą z roztopionym masłem i rozsypać na tarce.
Piec przez 30 minut, lub aż zapiekanka jest bulgotanie i złoty kolor.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut, następnie posypać natką pietruszki i podawać.