Zapiekanka pasterska duszona-jagnięca z kremowym szpinakiem

Zapiekanka pasterska duszona-jagnięca z kremowym szpinakiem
Duszone-jagnięcina Shank Shepherd ' s Pie z kremowym szpinakiem to Szkocki przepis, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 45g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka cebuli, marchew, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest spektakularne. Spróbuj Duszony Goleń Jagnięcy, Duszone Ravioli Z Jagnięciną, oraz Manischewitz - Duszony Trzonek Jagnięcy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Włożyć jagnięce golonki do dużej metalowej patelni, następnie natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem. Ułóż cebulowe kliny wokół jagnięciny. Jagnięcinę pieczemy w środku piekarnika 40 minut. Obróć golonki, rozsypać gałązkami ziół i piecz 40 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Wlać wino, bulion i wodę do patelni. Przykryć patelnię szczelnie folią i dusić jagnięcinę do miękkości, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Przełóż golenie na talerz i usuń i wyrzuć skórki z cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Wlać płyn do gotowania (w tym cebulę) do dużej szklanki (nie czyścić patelni do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Przebić każdy ziemniak raz widelcem i piec na stojaku w dolnej trzeciej piekarnika, aż gotowane przez, 45 do 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ziemniaki schłodzić 10 minut, następnie połówki wzdłuż i zgarnąć miąższ. Przerzuć ciepłe ziemniaki przez ricer do miski. Wymieszać z solą, mlekiem i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Marchew gotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut. Spłucz pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WodaWoda
1
Tłuszcz odtłuszczony z płynu do gotowania (będziesz miał około 2 1/2 szklanki bulionu).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
2
W dużej misce wymieszać 1 szklankę bulionu i mąki, aby uzyskać cienką pastę, a następnie ubić pozostały bulion (w tym cebulę). Ustaw patelnię na 2 palniki i wlej mieszaninę bulionu do patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Pokrój mięso jagnięce z kości, a następnie rozdrzyj mięso na kawałki wielkości kęsa. Mięso wymieszać w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
1
Zmniejszyć piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Łyżka jagnięcina-shank mieszaniny do 12-przez 3-calowy owalne danie gratin lub 2 1/2 - do 3-quart płytkie naczynie do pieczenia, rozłożenie równomiernie. Marchewkę rozsypać na jagnięcinę, następnie polać śmietankowym szpinakiem, równomiernie rozprowadzić. Szpinak Top z puree ziemniaczanym, rozkładając równomiernie na brzegach naczynia, aby całkowicie pokryć nadzienie. Wykonaj wzory wirowe na powierzchni ziemniaków tylną łyżką, a następnie skrop roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
SzpinakSzpinak
MasłoMasło
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Umieść naczynie do pieczenia w wyłożonej folią płytkiej (1-cal-deep) patelni do pieczenia złapać kapanie i piec, aż top będzie złoty i nadzienie jest bulgotanie, o 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
* Golonki jagnięce można wykonać 1 dzień przed złożeniem ciasta pasterskiego i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.* Puree ziemniaczane można przygotować 1 dzień przed złożeniem ciasta pasterskiego i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.* Ciasto pasterskie można złożyć (przed skropieniem roztopionym masłem)1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed skropieniem masłem i pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn