Zapiekane przegrzebki z azjatyckim sosem limonkowo-chile

Zapiekane przegrzebki z azjatyckim sosem limonkowo-chile
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, przyprawiony ocet ryżowy, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z sosem limonkowo-czosnkowym, Seared Sea przegrzebki na Azjatyckie Slaw, oraz Zapiekane przegrzebki z czerwoną pastą Chile i sałatką z kopru włoskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szaszłyki namoczyć w wodzie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
2
Czosnek, chile i cukier do drobnej pasty z moździerzem i tłuczkiem. Wymieszaj pastę z octem, sosem rybnym, wodą i sokiem z limonki. (Alternatywnie SOS przecierowy składniki razem w blenderze.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Pat przegrzebki suche. Nawlecz 4 na każdy szaszłyk (płaskie boki skierowane na zewnątrz; patrz zdjęcie), następnie posmaruj obie strony olejem (w sumie 2 łyżeczki na 4 szaszłyki). Doprawić przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
4
Szczotkuj 12-calową patelnię nonstick z pozostałą łyżeczką oleju i podgrzewaj na dużym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali. Sear przegrzebki, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, o 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podawać przegrzebki z sosem łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
1
Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
2
Każda porcja około 153 kalorii i 4 gramy tłuszczu
3
Gourmet

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn