Yukon Gold Chips
Yukon Gold Chips może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny fodmap, cały 30, i wegańskie przepis ma 56 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli morskiej, oleju roślinnego, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy, Sezonowane Kliny Yukon Gold, oraz Zapiekanka z ziemniaków Yukon Gold dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojone ziemniaki rozprowadzić na dnie dużej patelni w jednej warstwie.
Dodać wystarczającą ilość oleju do pokrycia. Umieść na płycie kuchennej, najlepiej nad 2 palnikami i gotuj na małym ogniu, często mieszając, przesuwając patelnię w razie potrzeby, aby zapobiec gorącym punktom, aż bulwy będą miękkie po przekłuciu, około 25 minut. Używając szpatułki, ostrożnie podnoś ziemniaki co jakiś czas, aby nie sklejały się.
Zwiększyć ciepło do średnio-niskiej (Nie wyższe) i gotować ziemniaki, często mieszając, aż złoty i chrupiące, o 30 minut więcej.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Natychmiast posypać solą.