Włoskie Stromboli
Włoskie Stromboli trwa od początku do końca około 35 minut . To danie główne ma 387 kalorii , 22 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, sera cheddar, salami i parmezanu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Łatwe Stromboli (włoskie Stromboli) , włoskie Stromboli i włoskie Stromboli .
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni. Wklep w 14-calowy. x 12 cali prostokąt; posypać serami mozzarella i cheddar w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Ułóż warstwami salami, szynką i pimientos.
Zwiń ciasno galaretkę, zaczynając od krótszego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Ułożyć łączeniem do dołu na nienatłuszczonej blasze do pieczenia.
Posmaruj masłem; posypać parmezanem.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru. Studzimy na metalowej kratce przez 5 minut.
Podawać na ciepło. Resztki przechowuj w lodówce.