Włoskie klopsiki w sosie Kaparowo-pomidorowym
Przepis włoskie klopsiki w sosie Kaparowo-pomidorowym mogą zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w ok. 50 minut. Ten przepis służy 30 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś chleb, kapary nonpareil, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Włoskie klopsiki w sosie Kaparowo-pomidorowym, Pulpety w sosie kaparowym (Konigsberger Klopse), oraz Zniszczone kuchenne Niemieckie klopsiki z sosem kaparowym.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym przecier pomidory. W rondlu podgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać przecierane pomidory i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć, o 5 protokół.
Dodać kapary i oregano i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, 5 protokół. Doprawić solą; utrzymywać ciepło.
W międzyczasie, w małej misce, przykryć chleb mlekiem.
Odstawić, aż chleb wchłonie mleko, o 5 protokół.
W dużej misce, połączyć mieloną wieprzowinę i wołowinę.
Dodać namoczony w mleku chleb, jajko, oliwki, ser, natkę pietruszki i 1 łyżeczkę soli.
Dobrze wymieszać dłońmi i uformować mieszaninę w 1 1/2-calowe klopsiki.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodać klopsiki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 1 minutę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż rumiane na całym i gotowane przez, O 8 protokół.
Odcedzić klopsiki i przełożyć na talerz.
Na wierzch polać gorącym sosem pomidorowym i podawać.