Włoskie Klopsiki Calzones
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj włoskich klopsików Calzones. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,6 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 38g tłuszczu, oraz w sumie 626 kalorii. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, bazylię, dodatkowy sos do pizzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę z ciasta, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Cukierniczo-Przyprawowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoskie Klopsiki Calzones, Meatball Calzones, oraz Meatball Calzones podobnych receptur.
Instrukcje
Klopsiki podgrzewamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W dużym rondlu podgrzej sos do pizzy; wymieszaj klopsiki. W małej misce połączyć sery i bazylię. W innej misce ubić białko jajka i wodę; odstawić.
Rozwiń jedno ciasto na nasmarowane 15-in. x 10 po. x 1-in. patelnia do pieczenia. Łyżką połowę mieszanki klopsików na połowę ciasta do 1/2 cala. z krawędzi. Wierzch z połową mieszanki serowej. Zagnij ciasto na nadzieniu, tworząc pół koła. Zwilżyć krawędzie wodą; nacisnąć widelcem, aby uszczelnić.
Szczotka top z mieszaniną jaj. Powtórzyć z pozostałym ciastem, mieszaniną klopsików i mieszaniną jaj.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Pokrój każdą calzone na trzy kliny.
W razie potrzeby podawać z dodatkowym sosem do pizzy.