Włoskie ciasto z kurczakiem i maślanką
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do skrzynki receptury, włoski kurczak & ciasto butternut może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka galaretki żurawinowej, poziom tsp mąki, dyni, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Patelnia Chicken Pot Pie z dyni, Włoskie Ciasto Z Kurczakiem, oraz Łatwe Włoskie Ciasto Z Kurczakiem.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużej ognioodpornej zapiekance i gotować kurczaka na średnim lub wysokim ogniu, aż lekko rumiane. Wyciągnij na talerz z łyżką szczelinową. Przełóż pancettę, squasha i cebulę na patelnię i gotuj na dużym ogniu przez około 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć. Odstawić kurczaka na patelnię, dodać czosnek i majeranek i gotować przez 1 minutę. Trzymać z powrotem 2 łyżki wina, a następnie wlać resztę do patelni i niech bąbelki na 5 minut.
Mąkę wymieszać z wytrawnym winem, aż będzie gładka. Wymieszaj to na patelni z pomidorami i ich sokiem, galaretką i odrobiną soli i pieprzu. Obniżyć ogień, pół przykryć pokrywką i gotować delikatnie przez 30-40 minut, aż squash będzie po prostu miękki. (Aby przygotować się do przodu, schłodzić, a następnie schłodzić w tym momencie do dnia wcześniej. Można go również zamrozić na okres do miesiąca. Aby podawać, rozgrzej w zapiekance, a następnie przejdź do kroku 3.)
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator 200C.
Pokroić ciabattę w bardzo cienkie plasterki i ułożyć na wierzchu zapiekanki, tak, aby swobodnie nakładały się na siebie.
Skropić ostatnią łyżkę oliwy z oliwek na ciabatta i posypać parmezanem i dobrym mieleniem czarnego pieprzu.
Piec odkryte przez 15 minut lub do złotego koloru.
Podawać prosto z zapiekanki.