Włoski Deser Mrożony Cytrynowy
Przepis włoski cytrynowy mrożony deser może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,11 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką okruchy ciastek amaretti, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy obejmują Mrożony Deser Truskawkowy, Mrożony Deser Brzoskwiniowy, oraz Mrożony Deser Z Dyni.
Instrukcje
W dużej misce ubić jajka, cukier i ser ricotta; powoli dodać 1/2 szklanki masła. Wymieszać z sokiem z cytryny i obrać.
Przełożyć do dużego rondla. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina osiągnie co najmniej 160° i pokryje tył metalowej łyżki.
Przełożyć do dużej miski; całkowicie ostudzić.
Linia a 9-in. x 5 po. patelnia bochenkowa z folią. W małej miseczce ubić śmietanę do miękkiego kształtu. Złożyć do schłodzonej mieszaniny cytryny.
Wlać do przygotowanej patelni.
Połączyć okruchy ciastek i pozostałego masła; posypać mieszaniną cytryny. Przykryć i zamrozić na kilka godzin lub na noc.
Wyjąć z zamrażarki 10 minut przed podaniem. Używając plastikowej folii, wyciągnij deser z patelni. Odwrócić na półmisku; wyrzucić folię.